Implementare

Proiectul Erasmus+ „Siguranța online și offline în școala viitorului” derulat în Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu” Galați în perioada 1 septembrie 2020 – 30 iunie 2022 a fost implementat de către echipa de proiect care a asigurat succesul proiectului Erasmus+ „Școala incluzivă – o școală pentru fiecare”.

Proiectul propunea formarea europeană a 18 profesori din școala noastră, respectiv 1 profesor învățământ preșcolar, 7 profesori învățământ primar și 10 profesori învățământ gimnazial, inclusiv directorul și directorul adjunct, care să participe la 6 cursuri de formare Erasmus+ oferite de 6 furnizori de formare diferiți în Belgia, Germania, Olanda, Portugalia și Spania.

Din cauza pandemiei, cursurile de formare s-au desfășurat în alte perioade decât cele stabilite inițial. în unele cazuri fiind nevoiți să schimbăm chiar furnizorul de formare. În alte situații, păstrând furnizorul de formare, am fost nevoiți să schimbăm locațiile, conform solicitărilor acestora. Totodată condițiile de călătorie impuse pe perioada pandemiei au făcut ca numărul profesorilor participanți la cursurile de formare să se reducă la 11, respectiv 1 profesor învățământ preșcolar, 4 profesori învățământ primar și 6 profesori învățământ gimnazial, unii dintre aceștia participând la câte 2 cursuri de formare. În final, cele 6 cursuri de formare s-au derulat în Finlanda, Germania, Portugalia și Spania.

Detalii despre implementarea proiectului în școala noastră găsiți pe paginile dedicate implementării cunoștințelor și abilităților dobândite la fiecare din cele 6 cursuri de formare, respectiv Implementare curs C1Implementare curs C2Implementare curs C3, Implementare curs C4, Implementare curs C5 și Implementare curs C6.

La finalul proiectului, cei 11 participanți la mobilități au adunat într-un ghid de bune practici noțiunile teoretice relevante și exemple de implementare a cursurilor în școala noastră, precum și planul de acțiune digitală 2022-2025. Ghidul a fost editat de coordonatorul proiectului, profesor matematică Tobiaș Silvia-Daniela.

Ghid de bune practici Siguranta online si offline in scoala viitorului