Perju Nicoleta-Gina

Ziua #1

Hola!

Spania ne-a întâmpinat cu zile însorite și calde ca spiritul latin al poporului care ne va adopta pentru o săptămână.

Alcala de Henares este orașul unde  Don Quijote de Cervantes este prezent oriunde îți întorci privirea: în Plaza des Cervantes sau prin cafenelele cochete unde turiștii așteaptă cu înfrigurare eliberarea unei mese … ori   de-a lungul străzilor umbrite de platani falnici…

Iar din zona nouă a orașului  umbra vestitului  cavaler  veghează neîncetat…

  

Ziua #2

Segovia!

Orașul castilian aristocratic, unde zidurile vechi ne spun povești…

Segovia e ca o carte istorică veche, paginile ei încep cu rădăcinile celtice ancestrale, apoi cu romanii  civilizatori ai lui Traian, continuă cu arabi şi evrei.

Sub umbra Apeductului  Roman– care are respectabila vârstă de 2000 de ani  (wow)…  defilează decoruri istorice romanice şi medievale .

Priveliştea panoramică bucură privirea cu cele 167 arcuri de piatră care aduceau apa din munţi în casele romanilor. Apoi ne odihnim ochii, puţin mai departe, sus, pe o colină, admirând Catedrala de Segovia dinpre Plaza Major.

Dar nu ne oprim aici, vremea este excelentă şi descoperim în depărtare, ca un talisman al Segoviei, Alcazar de Segovia. Este fortăreaţa care a fost reședință regală, închisoare și academie regală militară. Pare desprinsă dintr-o carte de povești nemuritoare pe fundalul Sierrei de Guadarama, munţii din această parte a Spanei.

Regina  Isabella, zisă La Catolica, a sărbătorit aici, în palat, căsătoria ei cu Ferdinand de Aragon.

Statuia ne priveşte cu îngăduinţă, plină de măreţie. Ştie că a fost admirata de milioane de ochi  🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua # 3

Hola, Toledo!

 

Am ales să vizităm   acest oraș istoric pentru că  aici  au conviețuit secole la rând creștini, arabi și evrei.

Este  cunoscut sub numele de Orașul celor trei culturi. De-a lungul secolelor, încă din epoca romană, au rămas multe urme prezente prin oraș cum ar fi apeducte, temple sau termele romane. Vizigoţii l-au transformat apoi în capitală iar arabii îl transformă definitiv. Oraşul devine astfel  leagănul toleranței unde creștinii , evreii și musulmanii trăiau împreună, menținându-și obiceiurile dar și religia.

Labirintul de străzi strâmte ce formează centrul istoric este înconjurat de ziduri ce se deschid cu porți vechi pentru a intra în oraș .

După amiază, grupul Erasmus  s-a reunit, în sfârşit. Gazdă ne este minunatul hotel El Bedel, aflat în imediata vecinătate a Universităţii din Alcala de Henares.