Silvia-Daniela Tobiaș

25 februarie 2018

Plecăm din aglomeratul și însoritul oraș Barcelona către casă…, unde ne așteaptă temperaturi negative și zăpadă…
Ne întoarcem mai bogați spiritual și un pic mai pregătiți să schimbăm lucrurile în bine în școala noastră, dornici să implementăm și să diseminăm cunoștințele și deprinderile dobândite la curs…

24 februarie 2018

Ultima zi de curs a fost distractivă, am învățat și experimentat jocuri noi ce pot fi folosite atât la clasă pentru fixarea și recapitularea unor cunoștințe, cât și în timpul orelor de consiliere și orientare pentru sudarea colectivului de elevi și pentru crearea unui climat incluziv.

23 februarie 2018

Astăzi Ivan ne-a dat câteva idei teoretice despre importanța artelor în educația specială și ne-a învățat că lucrând mai mult timp împreună, oamenii se pot regăsi chiar fără să se vadă, doar după simțuri…

22 februarie 2018

Călătoria continuă… cu crearea unei povești după o poveste pe care formatorul ne-a pus-o la dispoziție. Povestea a fost scrisă din bucăți și a conținut tablouri, creare de costume, discuții despre crearea poveștii…

21 februarie 2018

Zi dedicată unei călătorii culturale care să conducă la întărirea grupului. Ivan ne-a rezervat o călătorie la mânăstirea Montserrat din apropierea Barcelonei, un loc încărcat de istorie. Călătoria a continuat cu o degustare de vinuri la o podgorie apropiată de mânăstire.

20 februarie 2018

Această zi de curs a fost dedicată suportului teoretic în ceea ce privește educația copiilor cu cerințe educaționale speciale. Formatorul nostru, Ivan Slavic a trecut în revistă felul în care au fost percepuți acești copii de-a lungul istoriei, din antichitate până în zilele noastre.

19 februarie 2018

A doua zi de curs și prima în care am intrat în miezul cursului s-a referit la activități de întărire a coeziunii unui grup prin joc, muzică, dans, poezie. Grupul nostru este format din 5 profesori din Belgia, 3 profesori din România, 2 profesori din Grecia și 1 profesor din Polonia. A fost interesant de trecut prin aceste activități ca adulți și mă gândesc ca acest tip de acțiuni ar avea un succes enorm la copii.

18 februarie 2018

Astăzi a fost prima zi de curs în care formatorul nostru Ivan Slavic ne-a prezentat organizația pe care o reprezintă și care este furnizorul de formare pentru acest curs, respectiv Pričalica din localitatea Virovitica, Croația. De asemenea, ne-a prezentat sistemul de educație croat și câte ceva despre Virovitica și Croația. Apoi, fiecare participant la curs și-a prezentat școala și orașul din care provine.
Înainte de a ajunge la locația cursului, am profitat de timpul frumos pentru a vizita orașul.

17 februarie 2018

După o călătorie de 10 ore am ajuns cu bine în Barcelona, ne-am cazat la hotel și am plecat să explorăm orașul cu scopul principal de a găsi locația unde se va desfășura cursul de formare „Creative methods in special needs education”, care va începe mâine, pe Via Laeitana.

Și cum Barcelona se află pe malul mării…