Berlin, Germania

C1. Cursul „Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention”, prevăzut inițial pentru perioada 2-7 noiembrie 2020, s-a desfășurat în perioada 2-7 august 2021 în Berlin, Germania. Furnizorul de formare este Europass Teacher Academy din Florența, Italia.

Participanții Dediu Geanina Ramona – profesor învățământ preșcolar, Roman Cristian Ion – profesor limba engleză cu predare și la clasele primare și Vasile Mihai – profesor limba română, au învățat, prin intermediul atelierelor și a activităților practice, despre diferitele tipuri de conflicte și despre cum pot fi folosite ca oportunitate de dezvoltare, dezvoltându-și abilitățile de ascultare activă, empatie și alfabetizare emoțională a elevilor. Pe parcursul mobilității, participanții au publicat pe paginile dedicate de pe acest blog impresii și imagini despre derularea cursului și experiența Erasmus+.

    

După mobilitate, în luna octombrie 2021, participanții la cursul C1 au susținut în școală workshop-ul „Abordări practice ale încorporării gestionării conflictelor in curriculum”, iar apoi lunar, până în iunie 2022, câte o activitate interactivă pe ciclu de învățământ pentru crearea coeziunii la clasă și a sentimentului de apartenență la comunitatea școlară. Totodată au postat toate informațiile despre derularea acestor activități pe pagina dedicată implementării cursului în școala noastră.