Cristian Ion Roman

Sâmbătă, 24 februarie 2018

O ultimă sesiune de “joacă”, în care am învățat să combinăm jocuri ca “mim” și “telefonul american”, în care am “luptat” pentru a ne apăra punctul de vedere și în care ne-am promis viitoare colaborări.

Vineri, 23 februarie 2018

Astăzi am discutat despre importanța folosirii artelor în lucrul cu copiii cu CES, dar am discutat și despre eTwinning și School Education Gateway.

Joi, 22 februarie 2018

Astăzi am avut parte de o vizită inedită a unor copii verzi, găsiți în pădure. De la o astfel de poveste am aplicat tehnici folosite în teatru pentru a ne pune mai bine în pielea personajelor. De la tableaux vivants, până la creeare de costume, am întors povestea celor doi copii pe toate părțile, folosind exprimare corporală, vocală, artistică și implicând multe aptitudini.

         

Miercuri, 21 februarie 2018

Astăzi am avut parte de o zi inedită, prin excursia pregatită de Ivan la Montserrat, un masiv din preajma Barcelonei, unde se află o mănăstire construită pentru a adăposti La Moreneta, Madonna Neagră din Montserrat; o școală corală de băieți (foarte bine cotată, ce pentru fiecare elev are ca fonduri undeva peste 2000€ – din care părinții plătesc undeva la 500€ ; și la 50 de elevi sunt 34 profesori). Priveliștile sunt spectaculoase, văzându-se de o parte până la Barcelona (într-o zi senină-noi am avut ceva nori) și de cealaltă Pirineii acoperiți cu zăpadă.

Deasemenea, am fost și la o degustare de vinuri, având parte de o mică introducere în modul de a te bucura și mai ales înțelege cum se bea vinul.

Marți, 20 februarie 2018

Astăzi a fost o incursiune in istoricul CES-ului, din Antichitate și până în zilele de azi, aflând despre cum pruncii care nu “respectau norma” din Sparta și nu numai, erau lăsați să moară, despre cum aceștia au ajuns apoi clovni la curțile regilor in Evul Mediu, ca apoi sa fie instituționalizați dar nu și educați, segregați, pentru ca acum să vorbim de integrare și incluziune socială. Spune multe despre cum am evoluat și noi ca specie.

Luni, 19 februarie 2018

Astăzi a fost o zi de cunoaștere, plină de activități, jocuri pentru a ne ajuta să ne cunoaștem intre noi mai bine, să lucrăm împreună deschiși la noile experiențe. Am aruncat mingi, desfăcut noduri umane, lucrat împreună la coregrafii, toate activitățile plecând de la simplu la complex, așa cum ar trebui să lucram și cu elevii cu CES.

Seara, Ivan ne-a pregătit o seară flamenco.

Duminică, 18 februarie 2018

În după-amiaza duminicii, am avut o sesiune de cunoaștere în care ne-am descoperit colegii de la curs și pe Ivan Slavic, formatorul nostru. Am aflat câte ceva despre cum va decurge cursul, despre sistemul de învățământ din Croația, de unde este Ivan, dar și despre școala belgiană, poloneză și greacă, de unde sunt colegele noastre.

outline of the course

short presentation of our school

Sâmbătă, 17 februarie 2018

Cine se trezește de dimineață, departe ajunge! Și într-adevăr, trezindu-ne “dis-de-noapte” pentru a prinde transferul către Otopeni, am ajuns tocmai în partea cealaltă de Europa, la Barcelona.

Fiind sâmbătă și pentru a fi eficienți, mai ales că aveam după amiaza liberă, am ales să mergem în recunoaștere în locul unde urmează să ne petrecem următoarea săptămână, sperăm noi, productiv.