Barcelona, Spania

C4. Cursul „Anti-Bullying: School Strategies towards Success”, prevăzut inițial pentru 08-12 februarie 2021, se va desfășura în perioada 7-11 iunie 2021 în Barcelona, Spania.

Participanții: 1 profesor învățământ primar și 2 profesori învățământ gimnazial vor dobândi abilitățile, cunoștințele și competențele necesare pentru combaterea fenomenului de bullying folosind o abordare holistică. Totodată, vor învăța despre programul ENABLE (European Network against Bullying in Learning and Leisure Environments) și modalitățile de implementare în școală, prin învățare nonformală, discuții de grup, jocuri de rol.

Cei trei participanti la curs, vor susține în școală, în septembrie 2021, workshop-ul „Prezentarea programului ENABLE”, la care vor participa profesori, părinți, membri ai comunității locale, urmând ca începând din octombrie 2021, să fie folosite resursele acestui program pentru elevi, profesori și părinți în cadrul orelor de consiliere și orientare la clasele primare și gimnaziale și în sedințele cu părinții. Totodată vor posta toate informațiile pe pagina dedicată implementării cursului în școala noastră.